Nashville, TN
Nashville, TN

Office Project Portfolio

We can help make the most of existing spaces with complete renovations as well as create your new space within a shell of a new building. Traditional office, historic restorations, medical offices, and university campuses all fall under this category.

 

These photos highlight the diverse range of ideas we have brought to life. Click on any image to enlarge it.

Project Showcase: Office

CIC cut in new storefront windows and installed this wood plank wall feature and circular pendant lighting as part of the complete renovation of the Tri Star Services headquarters in Nashville.

Once part of the warehouse space at Tri Star Services' headquarters, their new break room ties in features from the Twice Daily/Daily's convenience store themes while adding high-end finishes including wood-look LVT flooring, stainless steel appliances, and unique lighting features.

Tri Star Services gutted their two-story office and warehouse space to create a large, open headquarters. From offices with glass walls to let in natural light to the open ceiling with acoustical clouds and pendant light fixtures, the result was fresh, bright, and functional.

Look closely at this renovated breakroom: from a shell space, CIC crafted the unique cut-out ceiling feature, the banquette seating, and the coffee station with corrugated metal. Finishes like the wood-look LVT and pendant lighting create a cafe feel.

Custom finishes come to life with careful craftsmanship and unique materials, as seen in this textured wall panel and millwork.

This Franklin office was created in a space that formerly housed a gym, with an open floorplan, rubber floors, and inadequate lighting. Glass wall systems, drywall with glass insets, and new lighting all contributed to the style of this new tenant.

 

The wall view of this office shows how both drywall with glass insets and glass wall systems can be integrated together to achieve an open feeling within a small space.

This office in Girlillas Marketing utilized glass in the office walls to create an open environment while still offering a bit of a sound barrier.

The colors in the wall covering on this curved wall and multi-colored LVT plank play off of one another in this lobby space.

This powder room within this office space has a separate necessities room and a locker area, which can be seen in the reflection in the mirror.

When Elmington Capital decided to open their offices in a building on Demonbreun, it required tearing apart the dated offices of Country Weekly Magazine and starting from scratch. Steel, glass, wood, and concrete define this exceptionally custom modern space.

For Elmington, in addition to the space, we built these beautiful custom wood cubicles, as well as the brick wall in the conference room, seen here in the back right. Superintendent and carpenter Johnny Bates, Jr. creates much of the custom woodwork on our sites while also making sure things run smoothly.

The offices lining the walls of Elmington's space have an unobscured view of downtown Nashville thanks to CIC creating the string of windows where once there were none. Here you can also see the details of the hand-built wood cubicles.

In a bold move with striking results, this client in Cool Springs utilized white seating, white counters, and white millwork (cabinets) in their break room.

The glass in these office walls allows more daylight to penetrate this office in Cool Springs. A new exterior door, off-camera, also brightened this dark blue space and gave employees direct rear access from the parking lot.

Passport Health's break room in Cool Springs involved a custom soffit ceiling feature that was mirrored in the floor tile pattern.

Continuing the mirrored patterns, the ceiling soffit in this photo mirrors the lines of the stainless steel counter below it. Wood wall accents, bench seating, and curved walls complete the look.

We built King University's campus in Cool Springs with classrooms, offices, and a lounge area.

Go ahead, get close: the ceramic tile in the King University's lounge stands up to scrutiny. CIC hires subcontractors who have a proven record of producing quality work, so all you see is beautiful.

Passport Health so enjoyed their break room, they asked us to build their half-floor expansion a few years later. Again utilizing a floor pattern that mirrors the ceiling soffit, the soffit also holds circular pendant lights that are mirrored in the negative spaces within the soffit.

Superintendent Dell Barnes worked with the designers and crafted a way to build the circular soffit insets while maintaining access to the HVAC unit above the ceiling.

A close-up of the walls in Passport's conference room highlights CIC's attention to detail and ability to integrate features. A corner bead was scribed to the 3-dimensional honeycomb tiles to tie together the look with the vinyl wall covering.

This office on West End Avenue in Nashville was built from a shell space, meaning we demoed the existing space down to the concrete floors and built everything back from there.

Glass walls have become highly desired design features to add light to spaces. If they don't fit your budget, CIC project managers can help with alternative options to achieve similar results. We also protect and save building standard features during demo, like this door frame, to be reused, saving you the cost of buying them new.

With generous lighting from the windows, the tenants of this West End office combined their break area with their copy & supply area, matching the cabinets on both side and adding a pendant light over the work station.

Contact Us

Commercial Industrial Construction, Inc.
101 Space Park South Dr
Nashville, TN 37211

Call +1 615 781-9550+1 615 781-9550

or use our contact form.

Get social with us

Recommend this page on:

Print Print | Sitemap
© 2016 Commercial Industrial Construction, Inc.

Call